در اکثر نواحی بدن، روپوست، چهار لایه دارد. در تحتانیترین قسمت، لایه قاعدهای قرار دارد، که در آن سلولهای جدید ساخته میشوند. به موازات حرکت به سطح، سلولها تغییر میکنند تا لایههای بینابینی یعنی سلولهای خاردار و دانهای را تشکیل دهند. سلولهای در عرض ?-? ماه به سطح میرسند. لایه سطحی متشکل از سلولهای مسطح مرده میباشد که دائما ریزش میکنند .
سلولهای مسطح مرده در سطح پوست یک پوشش محافظتی خشن تشکیل میدهند. این سلولها دائما به موازات از دست رفتنشان، جایگزین میشوند .
سلول دانهای: سلولهای لایه دانهای (گرانولار) مسطحتر از سلولهای خاردار هستند و ساختار سلولی آنها شروع به بهم خوردن میکند.
سلول خاردار: سلولهای واقع در لایه سلولی خاری، بر آمدگیهای خاری دارند که آنها را به هم متصل میکند و به پوست قدرت میدهد .
سلول قاعدهای : سلولهای لایه قاعدهای به میانپوست چسبیده اند. این ناحیه، قسمتی از پوست است که سلولهای آن مرتبا تقسیم میشوند تا سلولهای جدید را که بعدا به لایههای بعدی تبدیل میشوند، بسازد.
زمانیکه پوست آسیب میبیند، از طریق ترمیم بافت آسیب دیده و جایگزین ساختن بافت از دست رفته با سلولهای جدید، پاسخ میدهد. طی روند ترمیم، بافت مرده یا آسیب دیده، ابتدا توسط بافت اسکار و بتدریج با سلولهای جدید سالم جایگزین میشود. ترمیم پوست طی مراحلی که در زیر گفته شده، صورت میگیرد.
1- هر آسیبی که منجر به ضایعه پوستی شود، در صورتیکه ضایعه سطحی باشد مسئله مهمی نیست. ممکن است رگهای خونی میانپوست آسیب دیده و باعث خونریزی شود. 2- خون از رگهای خونی نشت پیدا کرده، منجر به تشکیل لخته میشود. فیبروبلاستها و دیگر یاختههای اختصاصی ترمیمی تکثیر شده و به ناحیه آسیب دیده مهاجرت میکنند . 3- فیبروبلاستها: کلافهای از بافت فیبردار در داخل لخته ایجاد میکنند. به موازات انقباض رشتههای فیبرین کلافه دچار چروکیدگی میشود. بافت پوستی جدید در زیر تشکیل میگردد . 4- کلافه فیروز، سفت شده تا یک کبره زخم بر روی سطح پوست ایجاد کند. زمانیکه رشد پوست جدید کامل شود این کبره میافتد. با این وجود اثر زخم ممکن است باقی ماند .
پوست بخشی از دستگاه پوششی بدن است. بخشهای دیگر این دستگاه مو، ناخن و غشاء مخاطی هستند.
پوست متشکل از دو لایه اصلی است:
روپوست لایههای ضخیمی از سلولهای مسطح میباشد.
پوست با دارا بودن سطح متوسطی حدود ? متر مربع (?.? یارد مربع)، یکی از بزرگترین اعضا بدن است. پوست یک سد محافظتی بین محیط جهان اطراف با عضلات، اعضای درونی و رگهای خونی و اعصاب بدن تشکیل میدهد. مو و ناخنها از پوست منشا گرفته و یک حفاظت اضافی ایجاد میکنند. ظاهر پوست به طور گستردهای تغییر میکند. که این تغییر نه تنها به دلیل عواملی همچون افزایش سن بوده، بلکه، نمایش دهنده نوسانات هیجانی و سلامت عمومی، نیز میباشد.
پوست یک عضو زنده است. فوقانیترین لایه آن روپوست (اپیدرم) بوده که سطح پوست را تشکیل میدهد و متشکل از سلولهای مرده است و در هر فرد حدود ?? هزار عدد از این سلولها در هر دقیقه ریزش میکنند. با این وجود سلولهای زنده پوست دائما در قسمت زیری تر روپوست تولید شده تا جایگزین این سلولها گردند. در زیر روپوست، میانپوست (درم) قرار گرفته که حاوی عروق خونی، انتهاهای عصبی و غدد میباشد. لایهای از چربی در زیر درم قرار میگیرد و به عنوان یک عایق، ضربه گیر و منبع انرژی عمل میکند .
هر چند اکثر قسمتهای پوست ضخامتی کمتر از ? میلیمتر (¼ اینچ) دارند. اما پوست یک لایه محافظتی قوی است. جز اصلی سطح پوست یک پروتئین زمخت فیبری است که کراتین نام دارد. این ماده را میتوان در مو که ایجاد حفاظت و گرما میکند و در ناخنها که انتهاهای ظریف انگشتان دست و پا را میپوشانند، پیدا کرد. پوست یک سد دفاعی کاملاً موثر در برابر میکروارگانیسمها و مواد مضر ایجاد میکند، اما این سد بیشترین تأثیر را زمانی دارد که سطح آن دست نخورده باقی ماند. زخمها ممکن است عفونی شوند و به باکتریها، که بعضی از آنهادر سطح پوست زندگی میکنند، اجازه دهند که وارد جریان خون شوند. سبوم که مایع روغنی است و از غدد سباسه موجود در درم تشکیل میگردد، به حفظ حالت ارتجاعی پوست و دفع آب، کمک مینماید. به دلیل اینکه پوست ما حالت ضد آب (واترپروف) دارد، آب را به هنگام دوش گرفتن مثل یک اسفنج، جذب نمیکنیم . احساس لامسه ما از گیرندههایی که در قسمت درم پوست وجود دارند و به فشار، ارتعاش، گرما، سرما و درد پاسخ میدهند، ناشی میشود. در هر ثانیه، میلیاردها پیام از تحریکات دریافت شده در سرتاسر بدن به مغز ارسال شده و درآنجا این پیامها به صورت یک "تصویر" حسی در میآید و فرد را از خطراتی مثل یک وسیله داغ، آگاه میسازند، بعضی نواحی حسی مثل انتهای انگشتان، دارای تراکم بالایی از گیرندهها میباشند . پوست همچنین یک نقش اساسی در تنظیم دمای بدن ایفا میکند و زمانیکه در معرض تابش نور خورشید قرار میگیرد، ویتامین (D) تولید مینماید که برای ایجاد استخوانهای قوی لازم است .
رژیم غذایی مجموعه غذایی است که یک موجود زنده مصرف میکند.
گاه انسانها از رژیم غذایی خاصی پیروی میکنند. این رژیم غذایی ممکن است به علت بیماری آنها توسط پزشک یا متخصص تغذیه به آنها توصیه شده باشد که به آن رژیمِ درمانی میگویند (مثلاً در بیماری دیابت). گاهی نیز برای لاغر شدن یا چاق شدن از رژیم لاغری یا رژیم چاقی (رژیم افزایش وزن) پیروی میکنند. همچنین بعضی از افراد مایلند در رژیم غذایی خود فقط از گیاهان استفاده کنند که به رژیم غذایی آنها گیاهخواری گفته میشود
این روش تغذیه برای سلامتی افراد چاق لازم و حیاتی است ولی میتواند برای افراد معمولی خطرناک باشد. اینکه چه کسی باید رژیم لاغری بگیرد را پزشک یا متخصص تغذیه مشخص میکند.
پس از مرگ چند دختر جوان مانکن بر اثر سوء تغذیه، اعتراضهای اجتماعی ، به خصوص از جانب فعالان حوزه? زنان، به وضعیت زندگی این افراد و تأثیر نامطلوب آنها بر جامعه شدت گرفته است و کمپین ضدلاغری تشکیل شده است. در بعضی از کشورهای اروپایی نیز قوانینی تصویب شدهاست تا مانکنها مجبور به داشتن مدرک پزشکی باشند