دلایل دروغ گفتن همسران??
قسمت دوم??
??شاید به دنبال پوشش نقاط ضعف اش است
در بعضی موارد فرد دروغ گو نقاط ضعفی در خود احساس می کند و اعتماد به نفس پایینی دارد بنابراین از دروغگویی به عنوان پوششی برای نقاط ضعفش استفاده می کند تا از تهدید و بی ثباتی که ممکن است در محیطش ایجاد شود، جلوگیری کند. گاهی هم فرد قصد جلب توجه دارد و از دروغگویی برای این کار استفاده می کند. همه این موارد می تواند به دروغگویی های روزمره در زندگی منجر شوند.
??شاید خودشیفتگی اش باعث دروغ گویی همسرتان می شود
مواردی هم هست که باعث می شود دروغگوها پرخطرتر شوند و فرد بی مهابا و بدون هیچ پشیمانی دروغ بگوید؛ به طور مثال وقتی فرد شخصیتی ضداجتماعی دارد برای حفظ منافع خودش عمدا دروغ هایی می گوید و رفتارهای غیرقانونی (از رعایت نکردن ضوابط اجتماعی گرفته تا نادیده گرفتن حقوق دیگران و …) انجام می دهد که باعث آزار دیگران می شود اما او از دروغ های خود ناراحت نمی شود! همچنین زمانی که فرد شخصیتی خودشیفته دارد، خود را برتر از دیگران می داند و اعتماد به نفسی کاذب دارد. در واقع فرد خودشیفته درون خود احساس شکنندگی می کند و در ظاهر خود را برتر و موفق جلوه می دهد و چون احساس می کند الگوهای فکری خودش در زمینه های اخلاقی و اجتماعی از تمام استانداردهای موجود برتر است، خود را محق می داند که هر رفتاری از جمله دروغگویی داشته باشد!
??شاید خودتان باعث دروغ گویی همسرتان هستید
همان طور که اشاره کردیم برخی علل مربوط به فرد آسیب دیده (همسر فرد دروغ گو) است یعنی این علت ها باعث می شود همسر این فرد به او دروغ بگوید. یکی از دلایل بسیار مهمی که باعث دروغگویی همسران می شود، ضعف در مهارت های ارتباطی همسران است، این که نتوانند ارتباط درست کلامی یا غیرکلامی با هم داشته باشند و احساسات شان را درست بیان کنند. همین ترس باعث می شود فرد خواسته هایش را به همسرش نگوید و باعث دروغگویی شود. فرض کنید فردی که ترس بیش از اندازه نسبت به همسرش دارد و دائما در فضایی است که مورد انتقاد و سرزنش است، تصمیم می گیرد عیب و ایرادهای خودش را بپوشاند پس به دروغگویی روی می آورد یا فردی که بیش از حد به همسرش وابسته است و می خواهد به هر نحوی زندگی اش را حفظ کند و با رفتارهای نامناسبی از جمله دروغگویی تایید همسرش را می گیرد. گاهی افراد ترس های مخفیانه ای در پس ذهن شان دارند و احساس می کنند حمایت اجتماعی لازم را ندارند، اعتماد به نفس پایینی دارند و آن قدر خود را ضعیف می دانند که احساس می کنند به راحتی مورد ظلم دیگران قرار می گیرند. همین افراد در روابط بین زوج به راحتی دچار آسیب هایی مثل دروغگویی می شوند. البته اعتماد به نفس پایین هم می تواند باعث دروغگویی فرد شود و هم باعث قربانی شدن وی در زندگی زناشویی یعنی نه تنها خودش در مورد کارهایش دروغ می گوید بلکه به دلیل اعتماد به نفس پایین، رفتاری از خود بروز می دهد که همسرش را هم مجبور به دروغگویی می کند!
??شاید عوامل محیطی همسرتان را دروغ گو کرده است
درباره عوامل محیطی موثر در دروغگویی هم باید گفت تمام مشکلاتی که ثبات زندگی را بر هم می زند، از مسائل اقتصادی و اجتماعی گرفته تا دخالت خانواده ها و … همه می تواند باعث دروغگویی همسر شود.
??از الگوی بخشودگی استفاده کنید
جالب است بدانید که معمولا مشکلات زوج هایی که یکی از آن ها دروغگو است به دلیل بهانه گیری بیجا، اعتماد به نفس پایین و ناتوانی در برقراری ارتباط موثر با همسر رخ می دهد و وقتی زوجین به دلیل این نوع دروغگویی ها دچار مشکل می شوند، خوشبختانه می توانیم با رویکرد مشاوره ای برای حل این موضوع کار کنیم. یکی از اصلی ترین راهکارها در این زمینه استفاده از «الگوی بخشودگی» یا همان «بخشیدن» است. در این الگو، فرد دروغگو خطای خود را می پذیرد و مشاور سعی می کند به فرد آسیب دیده (همسر فرد دروغگو) کمک کند تا باورهایش را که در خلال دروغگویی های همسرش خدشه دار شده، اصلاح کند و بتواند همسرش را ببخشد. البته فرد آسیب دیده نباید تصور کند که دچار نقطه ضعف است یا مشاور قصد دارد دروغگویی های همسرش را بی اهمیت جلوه دهد.