دلایل دروغ گفتن همسران
قسمت اول??
??یکی از مشکلاتی که در بین همسران وجود دارد دروغگویی بین همسران است. در این مقاله علل دروغگویی همسران را بررسی می کنیم.
دروغگویی در زندگی مشترک که زن و شوهر انتظار صداقت کامل را از یکدیگر دارند، می تواند مشکلات بسیار بزرگی ایجاد کند و حتی در بسیاری مواقع باعث از هم پاشیده شدن خانواده می شود اما واقعا با همسر دروغگو چه باید کرد؟ باید دروغ های همسرمان را نادیده بگیریم و نگذاریم حریم ها از بین برود یا مدام مچش را بگیریم و منتظر باشیم سرش به سنگ بخورد؟ شاید هم بهتر باشد بگوییم «اصلاح نمی شود!» و به سادگی طلاق بگیریم؟! برای پاسخ به این سوالات از شما می خواهم ادامه این مطلب را بخوانید.
??دروغگو کیست؟
بهتر است این بحث را با تعریف دروغگویی شروع کنیم. پنهان کردن نقص های فردی برای تطبیق با محیط و دستیابی به نتیجه مثبت می تواند تعریفی از دروغگویی باشد یعنی فرد به دلیل مسئولیت ناپذیری و برای نپذیرفتن اشتباه هایش احساس خطر کرده، تصور می کند ثبات محیطش از بین رفته، بنابراین دروغ می گوید. صرف نظر از انواع و اقسام دروغگویی مانند بر حسب عادت، مصلحتی، مرضی و … می توان گفت دروغگویی از حول و حوش 5-4 سالگی در افراد شکل می گیرد اما ممکن است کودک متوجه پاتولوژیک (مرضی) بودن آن نباشد چون هنوز اخلاقیات به صورت کامل در او شکل نگرفته اما ممکن است دروغی بگوید و از والدینش به صورت تصادفی پاداش بگیرد و این صفت در او نهادینه و به الگوی دروغگویی باثبات تبدیل شود.
??بررسی دلایل دروغ گویی های همسر
در بررسی دلایل دروغگویی در روابط زوجین باید بگوییم بعضی هایش مربوط به فرد دروغگو، برخی دیگر متوجه فرد آسیب دیده (همسر فرد دروغگو) و برخی علل هم مربوط به مهارت های ارتباطی بین زوج است. گروه آخر هم علل محیطی است که همه این عوامل می تواند زمینه ساز دروغگویی فرد شود.
??شاید دروغ گویی را گره گشا می داند
درباره عوامل مربوط به دروغگویی همسر می توان به زمینه های رشدی و صفات شخصیتی او اشاره کرد یعنی فرد در خانواده ای بزرگ شده که دروغگویی به طور عادی بین اعضا وجود داشته یا به روش شرطی سازی، وقتی بچه دروغی گفته و پاداش گرفته، تصور می کند هربار با دروغگویی پاداش خواهد گرفت ،بنابراین دروغگویی برایش کار مثبتی جلوه می کند. به طور مثال وقتی درباره نمره ای که در مدرسه گرفته، دروغ می گوید و بعد خانواده بی خبر از دروغ او، برایش پاداش درنظر می گیرد. به این ترتیب کودک تصور می کند کار خوبی کرده که در مورد نمره اش دروغ گفته است!